I leilighet for første gang i livet - Tobienborg hage

I leilighet for første gang i livet

Wenche Tangstad (63) hadde aldri bodd i leilighet før hun flyttet inni Tobienborg hage som første beboer.


– Jeg var spent på om jeg kom til å trives i et leilighetsbygg etter å ha bodd 30 år i romslig hus med hage. Nå vet jeg svaret. Det er midt i blinken, sier Wenche Tangstad.


1. oktober flyttet hun inn i splitter ny leilighet på 73 kvadratmeter i tredje etasje i St.Olavsvei 24. Barnebarnet Veslemøy bor i egen leilighet i etasjen under. To leiligheter kommer godt med når Wenche får storbesøk. Familien teller 11 barnebarn. Ellers klarer hun seg fint med 73 kvadratmeter, integrert stue og kjøkken, og to soverom.
– Jeg nyter hver dag jeg kan stå opp og starter dagen med en kopp kaffe i en leilighet der alt er nytt og flott. Jeg slipper bekymringer om at noe kan gå galt og at jeg må ha hjelp av rørlegger eller elektriker. Boligen jeg flyttet fra var gammel og trengte konstant vedlikehold. I Tobienborg hage kan jeg senke skuldrene, sier hun.– I Tobienborg hage kan jeg senke skuldrene, sier Wenche,og forteller at hun gleder seg over å slippe å tenke på vedlikehold. 


Midt i blinken

For Wenche er Tobienborg hage «midt i blinken» – ikke bare fordi leiligheten er ny og moderne og tilpasset en singel dame på 63 år. Beliggenheten sentralt på Lund er også midt i blinken.
– Jeg er vant til å bo landlig, med hage og kort vei til turområder.  I Tobienborg hage får vi som bor her, tre mål med grøntareal å boltre oss på. Nå våren kommer kan vi nyte solrike dager i fellesområdene. Det kommer hager med lune sittegrupper trær og planter, sier hun.
Samtidig er det kort vei til Baneheia hvor Wenche jevnlig trener i ei trimgruppe. Jegersberg turområde ligger også like i nabolaget. Her går turen ofte til fots eller med sykkel.
– Det er viktig for meg å bo nær både Kvadraturen og friluftsområder. Når jeg har tid synes jeg det er supert å ta turen til byen og se på folkelivet fra et kafébord. Jeg kan ta elsykkelen eller hoppe på bussen, som går like utenfor Tobienborg, sier Wenche.

Høyt og herlig

Selv om hun bor i tredje etasje har hun ikke mistet bakkekontakten. To romslige terrasser sørger for uteplass både mot øst og vest. 
– Jeg mistet mannen min og ble alene like før vi skulle flytte inn i Tobienborg hage. Jeg er blitt litt pysen av meg og syns det er trygt å bo i høyden. Nå trenger jeg ikke å bekymre meg for om jeg har glemt å låse ytterdøra eller terrassedørene, sier Wenche. 
Selv om hun ikke har rukket å henge opp alle bildene hun skal ha på veggen, og sette sitt personlige preg på leiligheten, synes hun at hun har fått det fint; moderne og praktisk kjøkkeninnredning og en liten kjøkkenøy hvor man kan innta frokosten eller by venner på lunsj. 
– Alt er så nytt og fint, og leiligheten er akkurat passe stor for en som bor alene. Midt i blinken, spør du meg. Når våren kommer kan Wenche nyte solrike dager i den tre mål store felleshagen hvor gasspeisen er omringet av sittegruppen rundt den moderne Alle har minst én balkong eller takterrasse.Onsdager kl 16.30 er det visning, og du kan komme inn i våre visningsleiligheter. For privat visning, ring Rita på 99099108.Lukk

Design: NOSLEEPTILLBROOKLYN.NO | Powered by Makeweb!