Området - Tobienborg hage

Lyse, lekre og lune leiligheter på Lund

Fra Tobienborg hage har du kort vei til hei (Jegers), hav (Bertes) og by (Markens). Når du kommer hjem er det til et fredelig sted omkranset av en hyggelig hage. Her blir det godt å bo.


Ubegripelig fint

På Tobienborg har det vært gårdsdrift og gartneri i generasjoner. Plassert akkurat her av én grunn:

Det er et solrikt og lunt område.

Stedet fikk navnet Tobienborg i 1797, når apoteker Frantz Diderich Schultz d.y. kjøpte det av rådmann Christian Høyer. 

Siden 1885 har familien Weisser bodd her. Det flotte våningshuset på bildet har vært en pryd for Lund siden det ble bygget i 1900, og vil fortsette å være det i mange år enda. 

I boken "Rusleturer på Valhalla og Kongsgård" blir hagen på fremsiden av huset beskrevet som "ubegripelig fin".

Den beskrivelsen vil vi at folk skal gi også til den tre mål store felleshagen som vil omringe de nye husene på Tobienborg.
Kongens hage

Når Kong Christian IV grunnla Christianssand i 1641 valgte han, naturlig nok, å legge sin egen kongsgård på Lund.

Nøyaktig hvor er historikerne ikke skråsikre på, men de fleste mener den lå der Kongsgård kolonihage ligger i dag. En kort rusletur fra Tobienborg.

Det som er sikkert er at på Lund finner du en kombinasjon av ro og nærhet til byen, som ingen andre steder.

Pilen viser hvor Tobienborg hage ligger. Mellom Oddemarka skole og Oddernes kirke (forøvrig Kristiansands eldste bygning). 

Kan det bli greiere?Gratis strøm og oppvarming i fem år

Et ønske fra kunder var lave strømpriser. Det ønsket har vi ikke klart å oppfylle. 

I stedet blir all strøm og oppvarming gratis. 

Et solid samarbeid med LOS og Agder Energi Varme, har gitt oss en forutsigbarhet som gjør at vi allerede har betalt alle utgifter til strøm og oppvarming for de fem neste årene.

Solcellepaneler dekker all strømbruk i fellesområdene. Strømbruk i, og oppvarming av leilighetene dekkes av en femårig fastprisavtale og miljøvennlig fjernvarme.

En innovativ løsning som både vi og Thorbjørn Laundal, markeds- og kommunikasjonsdirektør i LOS (bildet), er stolte av.Store småhus på Lund

Merete Asskildt Gabrielsen og Svein Erik Bjorvand i kristiansandsfirmaet Spiss Arkitektur og Plan er sivilarkitektene bak Tobienborg hage.

Vi som utbyggere hadde først tenkt å bygge ett stort hus.

Arkitektenes lille genistrek var å "dele" huset i fire. Det gir bedre solforhold for alle, gir bedre siktlinjer og gjør at alle leilighetene omkranses av hagen. De aller fleste blir hjørneleiligheter med lys inn fra to sider.

Det blir ingen baksider på husene i Tobienborg hage.

Har ikke byen nok firkantede bygg med flate tak? Vi synes det. De karakteristiske taklinjene i Tobienborg hage bygger en formidlende bro mellom villa og blokkbebyggelse midt i hjertet av Lund.De vil skape loungefølelse i hagen 

Landskapsarkitektene Sunniva Sutesta og Egita Andresen i Asplan Viak fryder seg over å ha fått et videre mandat enn vanlig når omgivelsene rundt byggene skal males fram, meisles ut og dyrker fram.

De tre målene med felleshage som omkranser husene vil by på mange gode kvaliteter.

Lune sittegrupper, gasspeis, pergola, vannrenner, lekeområde, og et frodig blomsterflor i avstemte farger og planlagt slik at hagen vil være vakker gjennom hele året.
Forvalter Tobienborgarven 

For de fire lokale utviklerne, Frank Mykjåland, Per Helge Gumpen, Rune Mesel og Torgny Strømme har det vært en altoverskyggende grunntanke å bevare hagetrivselen og den historiske susen over området.


Entreprenøren Kaspar Strømme har derfor fått enda litt romsligere mandat enn det som er vanlig når nye boligprosjekter ser dagens lys.


Ønsket har vært å skape noe helt unikt. Boliger med sjel. Et godt sted å bo. 


Gå til leilighetsvelgeren for å se hva som er ledig.

Design: NOSLEEPTILLBROOKLYN.NO | Powered by Makeweb!